Fyrverkerier - i tid och otid!



Nu har vi gått in i det nya året och nya år brukar firas med fyrverkerier. Detta är både trevligt och festligt och ska så vara även i framtiden.

I Upplands Väsby har kommunen bestämt att fyrverkerier får skjutas upp mellan kl 23 på nyårsafton och kl 01 på nyårsdagen. Dessa tider kan nog de allra flesta enas om är helt OK. Det är få som vill förbjuda fyrverkerier helt och hållet. Det gäller två timmar runt nyårsskiftet.

Vad som är problematiskt är dock att tider och datum inte hålls, till stor oro för många. Inte minst gäller detta djurägare. 

Vad kan vi då göra? Att polisen ska leta upp personer som skjuter skott lite varstans i kommunen är nog en utopi att det ska ge något resultat. Det är ju polisen som ska se till så att ordningsföreskrifterna efterlevs. 

Tack vare en väsbybo som hörde av sig till kommunen via mail fick jag den rätta puffen att skriva en motion till fullmäktige. Tillsammans med Kristina Klempt, också hon ledamot i fullmäktige, vill vi att kommunen ska själv anordna ett fyrverkeri runt nyår med förhoppningen att många kan nöja sig med det. Skulle detta inte fungera så vill vi i andra hand att kommunen ska anvisa en eller flera platser för privata fyrverkeriaktiviteter.

Vi som älskar fyrverkerier vill ju att detta ska skötas så att vi även i fortsättningen kan njuta av en fantastisk stjärnbeströdd himmel!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Att kunna bidra med 100% av sin egen förmåga

Implementering av Barnkonventionen

Föräldrautbildning som friskvård