Vi måste våga se problematiken med sexuella trakasserier på våra skolor!

 Mycket visar på att sexuella trakasserier orsakar större psykiska besvär hos flickor än hos pojkar samtidigt kan vi se att den psykiska hälsan hos tjejer försämras. Denna fråga måste tas på större allvar. Sexuella trakasserier och dess påverkan på flickors hälsa måste uppmärksammas mer och det krävs tydliga handlingsplaner för hur problemet dels skall motverkas men också hur det skall hanteras.

 En stötesten är att sexuella trakasserier inte ingår i den svenska definitionen av mobbning och på det sättet görs denna typ av kränkning mer osynlig. Kristdemokratiska Kvinnoförbundet vill därför att sexuella trakasserier ingår i definitionen av mobbning och att skolor i sina likabehandlingsplaner tar upp hur sexuella trakasserier skall motarbetas samt hur man skall hantera situationer där sexuella trakasserier förekommit.

Problematiken med sexuella trakasserier bland unga har allt för länge kommit i skymundan, men nu måste en förändring ske. Ansvaret ligger inte bara på skolan, utan på hela samhället. Vi har alla ett ansvar för att jobba för ett tryggt samhälle som präglas av medmänsklighet och jämställdhet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Att kunna bidra med 100% av sin egen förmåga

Implementering av Barnkonventionen

Föräldrautbildning som friskvård