Larm även för döva

Kristdemokraterna i Upplands Väsby har under många år, både i majoritet och i opposition, arbetat för att kommunen ska bli ett tillgängligt samhälle för alla. Vi har deltagit i arbetat med att skriva två handikappolitiska planer, engagerat oss i föreningar som organiserar personer med någon typ av funktionsnedsättning och på andra sätt bidragit till att Väsby gjort steg framåt i vad vi tycker rätt riktning.

Vi vet att för en döv eller gravt hörselskadad person kan en brand få en dödlig utgång bara för att man inte har någon möjlighet att höra brandlarm och varningsrop. Ett normalt brandlarm med en summer är ingen hjälp för en döv eller hörselskadad person. Idag finns det dock larmsystem som är både taktila (vibrator) eller optiska (blinkande). Med dessa hjälpmedel kan dessa personer uppmärksammas på att det brinner i närheten. Vi vill att denna fråga ska tas på allvar och att det vidtas åtgärder för att även denna tillgänglighetsfråga löses och att larm installeras där det behövs.

Nu tycker vi att det ”brinner i knutarna” och det är hög tid att ge trygghet till personer som annars är utelämnade till andras människors uppmärksamhet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Att kunna bidra med 100% av sin egen förmåga

Implementering av Barnkonventionen

Föräldrautbildning som friskvård