Låt popcorn och film få inta Scenhuset

Kultur i alla dess former kan kännas svårt att omfamna. Vissa tycker mer om modern dans än balett. Andra läser böcker, andra lyssnar på litteratur. Oavsett hur vi bidrar till kulturlivet  så är alla uttryck lika mycket värda. Jag har väldigt svårt för uttrycket ”finkultur”. Är vissa uttrycksformer finare än andra och vem avgör det?

Det viktiga för mig är att kulturen, oavsett hur det gestaltas, är tillgänglig för alla. Kulturen lever bland människorna och ska inte styras uppifrån av politikerna. Det är inte den rådande politiska majoriteten som ska bestämma om jag ska få ta del av den ena eller den andra kulturyttringen. Kulturen har ett egenvärde som ska uppmärksammas och ges skydd.

Kulturen spelar en viktig roll för att göra en plats attraktiv. I fallet Upplands Väsby har vi ett rikt kulturutbud. Hör finns konsthall, Kulturskolan, Funkisfestivalen, aktiva konstnärer, viktig historia från Vikingatiden genom Gunnes Gård samt teatergrupper. Det finns säkert mycket mer att nämna i sådan här sammanställning.

Något som vi inte har, men där det finns förutsättningar, är en biograf. Det finns ett utbud dagtid via biografföreningen Sober, men för de som inte är ledig dagtid finns det inget utbud av bra film. Film är även det kultur och en kultur som når många, allt från Knattebio till de mest hisnande skräckfilmerna.

Att få en bio till kommunen är något som är efterfrågat, och detta måste åtgärdas. Den tekniska utvecklingen har nått så långt att det nu, återigen, är dags att utreda vilka möjligheter det finns att låta installera en modern utrustning i Scenhuset så att filmlivet åter kan bli en angelägenhet för Väsby. Vi är många som tycker att det fattas film, publik och popcorn i Väsby.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Att kunna bidra med 100% av sin egen förmåga

Implementering av Barnkonventionen

Föräldrautbildning som friskvård