Ge röst åt dem utan megafoner

 Det är lätt att säga, men svårare att genomföra, men vi vill och vi ska! Kristdemokraterna i Väsby kommer att fortsätta vara den social rösten i kommunpolitiken. Vi vill ge röst åt de som aldrig når fram till megafonerna och vi vill ge uttryck för den sociala passionen som vi bär på.

Kristdemokraterna är ett värdeorienterat parti vilket betyder att vi formar vår politik utifrån de värderingar som vi står på. Vi har ambitionen att forma politiken utifrån normer och värden, låt oss kalla det för etik. Våra förslag och vårt handlande ska präglas av måttfullhet, förvaltarskap, ödmjukhet, ansvarsfullhet, pålitlighet och ärlighet.

Hur framtidens Väsby ska se ut vet vi inte säkert. Men utvecklingen avgörs av hur vi i dag tar hand om, och vägleder, våra barn och unga – hur mycket som vi investerar i deras uppväxt. Lyckas vi förvalta och förmedla en värdegrund som håller för att bygga en öppen, fri och välmående kommun? Förvaltar vi det ekonomiska, kulturella, sociala och andliga kapital som är nödvändigt för ett samhälle som håller ihop?

Det är inte enkelt att växa upp i dagens komplexa värld, det finns det gott om tecken på. Den psykiska ohälsan sprider sig och antalet barn och unga som får antidepressiva läkemedel ökar. Antalet självmordsförsök bland unga ökar. Var tionde niondeklassare säger att de begått ett våldsbrott och fler unga än tidigare ansluter sig till organiserade gäng.

Villkoren för våra barn och unga är en av de riktigt stora framtidsutmaningarna. Vi behöver en relations- och uppväxtpolitik som inte enbart sätter ekonomin i fokus. En politik som bygger på insikten om att samhället inte fungerar utan en hållbar värdegrund.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Att kunna bidra med 100% av sin egen förmåga

Implementering av Barnkonventionen

Föräldrautbildning som friskvård